Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 SC BEMIRO MANIA S.R.L.
luni, 22 Ian 2018 | 23:43
 
 


Garantie

Transport si Expediere
Conditii de afaceri

reclama

  Conditii de afaceri

 1) Conditii generale :

Garantia produselor comercializate de BEMIROMANIA este (dupa caz):

Pentru ATV-uri (MOTO) folosite/noi certificate CE, 6/12/18/24 luni, sau

Pentru ATV-uri (MOTO) folosite/noi certificate EEC, inmatriculabile, 6/12/18/24/36 luni sau 5.000/10.000 km din momentul achizitionarii, cu respectarea urmatoarelor conditii :

Prezentarea ATV-ului la intervalele de km sau timp (care survine mai repede) prevazute in Fisa de Garantie a fiecarui odel in vederea verificarii si efectuarii operatiunilor de intretinere

Exploatarea ATV-ului in conditii normale conform Instructiunilor si a Manualui de utilizare.

ATENTIE !

Garantia se acorda pentru defectiuni datorate unor vicii ascunse ale ATV-ului si nu

se refera la componentele consumabile ale acestuia precum cauciucuri, placute de frana,

filtrele de orice tip, baterie acumulatori, discuri ambreiaj, discuri frana, lant transmisie, cabluri bowden, spirale vitezometru, etc , fara a se limita la acestea.

 Durata medie de viata a ATV-urilor este de 2 - 5 ani dupa caz. Cumparatorul trebuie sa sesizeze in scris personalul firmei BEMIROMANIA, despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni, calculat de la data constantarii(conform Legii nr.449/ 2003). Defectul nu trebuie sa afecteze alte componente ale ATV-ului, nu trebuie sa puna in pericol siguranta utilizatorului si nu poate duce la avarii mai grave ale ATV-ului.

LA APARITIA ORICAREI DEFECTIUNI SESIZATI PERSOANELE DE LA SERVICIUL ACREDITAT AL FIRMEI BEMIROMANIA. service@bemiromania.itgo.com sau SMS 0740896000

Efectuarea reviziilor si lucrarilor in alte unitati service decat cele autorizate, cat si

neefectuarea reviziilor la timp duc la pierderea GARANTIEI.

2) Pierderea garantiei are loc si in urmatoarele cazuri :

Accident

Neprezentarea la service-ul autorizat in vederea efectuarii verificarilor si lucrarilor la intervalele prevazute in fisa de garantie

Exploatarea necorespunzatoare (vezi Instructiuni de utilizare)

Interventii asupra produsului sau ansamblelor si subansamblelor acestuia de orice fel efectuate fara autorizarea BEMIROMANIA (tuning, instalare alarme, accesorii, etc.)

Folosirea vehiculelor in compentitii de orice tip, sau utilizate la instructaj (scoala),curierat ori cele care fac obiectul unor inchirieri.

Garantia se asigura prin intretinerea si repararea vehiculului in SERVICE acreditat BEMIRO MANIA din Tg.Mures Str. Voinicenilor 114, doar pe baza de programare la adresa de

e-mail: service@bemiromania.itgo.com sau telefonic SMS la 0740896000

INSTRUCTIUNI GENERALE DE UTILIZARE

Verificarea dinaintea utilizarii:

Inainte de punerea in functiune a ATV-ului dumneavoastra este indicata o privire asupra urmatoarelor componente :

Cauciucurile:

Se verifica presiunea pneurilor, conform indicatiei fabricantului existente pe furca spate sau aparatoarea lantului (aceasta operatiune trebuie efectuata inaintea rularii cu pneuri reci) ; gradul de uzura sau daca nu prezinta crapaturi, umflaturi sau orice altceva care ar putea pune in pericol siguranta dumneavoastra. Fiind un factor de maxima importanta asupra sigurantei nu trebuie deloc neglijat, deci se va verifica daca jocurile  pedalei, respectiv maneta sunt cele normale, precum si daca nivelul lichidului de frana se incadreaza intre marcajele maxim-minim sau daca nu prezinta scurgeri in zona pompei furtunelor sau etrierilor.

Franele

Fiind un factor de maxima importanta asupra sigurantei nu trebuie deloc neglijat, deci se va verifica daca jocurile noastre ale pedalei, respectiv maneta sunt cele normale, precum si daca nivelul lichidului de frana se incadreaza intre marcajele maxim-minim sau daca nu prezinta scurgeri in zona pompei, furtunelor sau etrierelor.

Lantul.Cureaua.Cardanul

Se verifica starea lantului si pinioanelor, si intinderea (sageata).Acestea se regleaza conform indicatiilor existente pe aparatoarea lant (chian slack) in general intre 2-5 cm. Lantul se va lubrifia doar o prealabila curatare si uscare. Curatirea lantului se va efectua cu ajutorul unui spay destinat special pentru aceasta, nefiind indicata folosirea benzinei, diluantului, motorinei sau petrolului, deoarece acestea pot distruge O-ringurile. De asemenea este contraindicata spalarea lantului cu aburi la presiune (spalatorii auto). Intervalul de curatirelubrifiere este la 500 km sau mai des in cazul calatoriilor prin ploaie, praf, nisip, noroi, etc.

In cazul curelei se verifica starea generala (sa nu prezinte crapaturi, fisuri, bucati lipsa, etc.)precum si intinderea.

Cadranul -desi o componenta cu durata de viata mai ridicata in comparatie cu sistemul lant-pinioane -necesita verificarea periodica a nivelului de ulei din grup, precum si gresarea cuplajului grupului cu axul.

Uleiul

Uleiul este componenta fara de care functionarea motorului nu este posibila.

AVARIILE CLAUZATE DE EXPLOATAREA MOTORULUI CU NIVELUL DE ULEI NECORESPUNZATOR SAU ULEI UZAT POT FI DEOSEBIT DE GRAVE !

Pentru verificarea nivelului de ulei se va avea in vedea in vedere asezarea motocicletei/ATVului/scuterului pe o suprafata plana. Nivelul se va verifica cu ajutorul jojei prevazute la busonul de umplere sau, dupa caz, prin fereastra existent ape capacul lateral al cutiei de viteze. Nivelul trebuie sa se incadreze intre marcajele maxim-minim. Daca este cazul completati cu ulei proaspat. Se verifica daca nu exista scurgeri de ulei.

IMPORTANT : Indicatorul de ulei (beculetul rosu) trebuie sa se stinga la cel mult cateva secunde dupa pornirea motorului.

CONSECINTELE FOLOSIRII MOTORULUI CU INDICATORUL PRESIUNII DE ULEI APRINS POT FI FOARTE GRAVE !

Sistemul de alimentare

Robinetul de benzina este prevazut cu pozitii : ON-OFF-RES sau ON-PRI-RES.

Semnificatia acestor pozitii este:

ON = pornit -pozitie normala pentru exploatare

OFF = oprit

PRI = prime -se foloseste daca motorul nu a fost pornit o perioada indelungata sau in cazul in care a ramas fara carburant si a fost realimentat. Nu lasati robinetul in aceasta

RES = rezerva (aceasta pozitie permite deplasarea pana la cea mai apropriata statie de alimentare)

Directie. Roti

Se va verifica daca nu exista jocuri nepermise ale rulmentilor rotilor sau directiei.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE SPECIFICE ATV-URILOR

Perioada de rodaj

Perioada de rodaj este definita conform manualului fiecarui ATV. In general la ATV-uri, rodajul este reprezentat de primele 50 de ore (2000 km).Nu este nimic mai important decat folosirea corespunzatoare, conform manualului de utilizare, a ATV-ului in perioada de rodaj. Rularea/folosirea corespunzatoare a ATV-ului in perioada de rodaj se reflecta in performantele si durata cat mai lunga de functionare a motorului in conditii optime. Pentru aceasta va rugam sa respectati urmatoarele reguli de baza :

1.Nu rulati la viteze ridicate. Se va accelera pana la maxim jumatate din capacitatea de acceleratie. Evitati incalzirea motorului.

2.Nu rulati perioade lungi la turatii ridicate.

3.Verificati des nivelul lichidelor si a lichidelor si al uleiului de motor.

4.Nu transportati sau tractati greutati.

5.Schimbul de ulei se face conform fisei de revizii.

Transportul greutatilor:

Distribuirea greutatilor transportate cu ATV-ul se face 1/3 in partea din fata si 2/3 in spate.

-nu depasiti niciodata masa maxima autorizata

-reduceti viteza cand transportati greutati sau cand aveti atasata o remorca

-pastrati distanta corespunzatoare pentru a frana la timp

Folosirea cutiei de viteze automate

LOW :

-pentru operatii simple, la viteze sub 11 km/h

-pentru tractare, transport greutati

-pentru mersul pe teren accidentat, mlastini, munti, etc.

HIGH :

-pentru operatiuni de peste 11 km/h

-pentru rulare la viteze mari si pe drum intins.

Intretinerea ATV-ului:

Este necesar ca de fiecare data, cand doriti sa porniti la drum cu ATV-ul sa verificati daca totul este in regula. Se vor face verificarile minime prevazute in manualul de utilizare.

Se vor face verificari periodice conform manualului, iar pentru cele marcate cu D se va apela la serviciile specializate ale unui dealer. In cazul utilizariii ATV-ului in conditii extreme, cum ar fi praf, umezeala, noroi, verificarile uzuale se vor face mult mai des.

PENTRU PASTRAREA GARANTIEI ESTE OBLIGATORIE FOLOSIREA, INTOTDEAUNA, DE PIESE ORIGINALE DE LA DEALERUL DVS. !!!

Pornirea la rece

Se deschide robinetul in pozitia ON sau RES. Se deschide complet socul. Se verifica, daca butonul, de oprire in caz de urgenta (langa maneta de acceleratie) este in pozitia RUN. Se actioneaza cheia de contact in pozitia ON (indicatorii NEUTRAL si OIL se vor aprinde). Se actioneaza complet maneta ambreiajului (la unele modele). FARA A ACCELERA ! Se apasa butonul demarorului 5-10 secunde cu pauza de 10-15 secunde pentru a preveni supraincalzirea acestuia.

Dupa ce motorul a pornit se reduce socul la jumatate, apoi comple (in functie de temperatura mediului ambiant), mentinand motorul la o turatie la care functioneaza lin.

Motorul se va incalzi pana cand indicatorul temperatura (daca exista) ajunge in zona normala pentru exploarate sau aprox. 5-10 minute, dupa care se poate pleca fara a accelera excesiv si fara a tura la turatii mari primii 5-6 km.

SUPUNEREA MOTORULUI LA SARCINI SI TURATII MARI POATE CAUZA DISTRUGEREA ACESTUIA !!

Pornirea la cald

Fara a actiona socul se procedeaza ca si pornirea la rece, eventual se actioneaza acceleratia la 1/8-1/4 din cursa in momentul actionarii demararului.

Plecarea de pe loc

Se actioneaza COMPLET maneta ambreiajului si se introduc in treapta 1 FARA A TURA EXCESIV MOTORUL in momentul actionarii schimbatorului de viteze. Se accelereaza concomitent cu eliberarea progresiva a manetei ambreiajului pana ce viteza va permite cuplarea treptei urmatoare.

BRUSCAREA COMENZILOR, SCHIMBAREA TREPTELOR LA TURATII MARI FARA AMBREIAJ SAU CU AMBREIAJUL SEMIDEBREIAT, FARA REDUCEREA ACCELERATIEI, ETC., POATE DUCE LA AVARIEREA CUTIEI DE VITEZE, RESPECTIV AMBREIAJULUI!

Daca datorita rampei sau vitezei prea reduse pentru treapta in care rulati, motor este subturat NU ESTE INDICATA PATINAREA AMBREIAJULUI.

In acest caz cuplati treapta sau treptele inferioare pana ce turatia motorului permite o rulare lina fara trepidatii si un raspuns promt al comenzii acceleratiei.

Reducerea vitezei.

Se franeaza progresiv concomitent cu reducerea acceleratiei si schimbarea treptelor in functie NEUTRAL de viteza de rulare, astfel incat sa puteti pune cutia in imediat in momentul opririi.

NU este indicata cuplarea treptei a I-a la viteze prea mari 40-50 km/h -fara spritul necesar

sincronizarii (pocnetul cutiei va va avertiza de acest lucru). Daca in urma unei franari de urgenta v-ati oprit si cutia se afla intr-o treapta superioara este indicat sa aduceti cutia in punctul neutru pornind motorul si impingand ATV-ul inainte-inapoi concomintet cu actionarea schimbatorului de viteza.

Schimbarea treptelor

Pentru cuplarea la o treapta superioara se actioneaza ambreiajul concomitant cu

reducerea acceleratiei, se schimba treapta, se elibereaza lin ambreiajul concomitant cu accelerarea.

 Observatii

In cazul ATV-urilor in cele mai multe cazuri se utilizeaza frana de mana. Daca doriti sa

incetiniti in timp ce ATV-ul este in marsarier, nu mai accelerati, si franati gradual. Utilizarea brusca si concomitenta ata a franei de mana cat si a celei de picior poate cauza ridicarea partii din fata a ATV-ului.

Frana de motor

Daca in cazul ATV-urilor in 4 timpi folosirea franei de motor este indicata in mai multe situatii, pentru motoarele in 2 timpi NU ESTE PERMISA ! In cazul in care coborati o panta cu un motor in 2 timpi este bine sa actionati ambreiajul in acelasi timp oferind motorului un ,,spritz" benefic pentru ungerea si racirea grupului piston-biela.

Oprirea motorului

-nu se mai accelereaza

-schimbatorul de viteze se lasa in pozitia N (neutral)

-cheia din contact se lasa in pozitia OFF, iar pentru a se evita utilizarea neautorizata a acestuia luati cheile la Dvs.

-Butonul pompei de benzina se intoarce in pozitia OFF

ATENTIE : Dupa oprirea motorului este indicata si blocarea franei de mana pentru a se preveni alunecarea sau plecarea de pe loc a ATV-ului.

NU PARCATI PE SUPRAFETE INCLINATE. DACA ESTE PARCAT TOTUSI PE UN DEAL, ATUNCI ATV-UL TREBUIE ASEZAT IN POZITIE DIAGONALA, SI NU IN SENSUL DE COBORARE RESPECTIV DE URCARE.

Utilizarea off-road:

ATV-urile utilitare sunt proiectate pentru a fi folosite off-road. Utilizarea lor pe sosele publice nu este recomnadata si de multe ori poate pune in pericol viata celui care il conduce. Anvelopele nu sunt proiectate pentru a fi folosite pe suprafete drepte.

Incercati sa folositi ATV-ul cat mai putin posibil pe sosele (daca aceta nu este ATENTIE : echipat cu anvelope de strada). DACA TOTUSI SE FOLOSESTE, ATUNCI CONDUCETI CU VITEZA REDUSA SI NU FRANATI SAU INTOARCETI BRUSC.

Echipamentul

-purtati intotdeauna casa de protectie, ochelari de protectie, precum si imbracaminte de protectie. Cu o imbracaminte adecvata va simtiti mai confortabil in timpul condusului, dar se reduce si riscul unei posibile accidentari.

-pantalonii lungi va protejeaza de teava de esapament incinsa.

Echipament minim necesar :

-ochelari de protectie

-manusi

-ghete

-tricou cu maneci lungi sau geaca

-pantaloni lungi

Conducerea:

Pentru a va bucura de experienta conducerii unui ATV, manevrati-l cu grija. Evitati conducerea acestuia doar pe rotile din spate precum si sariturile cu el. Deasemenea adaptati viteza la conditiile carosabilului precum si la experienta Dvs. in ceea ce priveste conducerea unui motocvadriciclu. Viteza si manevrele periculoase pot cauza accidente.

Modificarea si accesorii:

Instalarea unor accesorii pe ATV-uri Dvs. poate sa influenteze manevrarea acestuia. De

aceea cititi capitolul dedicat acestui subiect din manualul ATV-ului Dvs. Deasemenea este recomandata folosirea accesoriilor potrivite ATV-ului Dvs.

ATENTIE : Orice modificare neautorizata pune in primul rand viata Dvs. in pericol, dar duce si la pierderea garantiei.

Presiunea in pneuri

ATV-ul este echipat cu anvelope cu presiune mica. Verificati mereu presiunea in roti. In cazul inlocuirii anvelopelor, folositi acelasi tip.

-nu utilizati alte anvelope, decat cele prezentate in cartea tehnica a ATV-ului

-mentineti presiunea din roti indicate in cartea tehnica

Conducerea pe teren necunoscut

-daca terenul va este necunoscut, conduceti cu viteza redusa si cu atentie

-daca este necesar ridicati-va de pe sa pentru a mentine echilibrul

-nu va hazardati pe trasee dificile, daca nu aveti experienta in acest sens

Intoarcerea ATV-ului

-reduceti viteza

-lasati greutatea corpului spre fata

-inclinati-va spre interiorul curbei

-lasati-va greutatea spre pragul exterior

-mentineti viteza constanta/ redusa

Urcarea

In momentul urcarii treceti treapta de forta si actionare 4x4 (in cazul in care acesta are (4x4 ). La urcare trebuie sa va aplecati spre fata, iar in unele cazuri este nevoie sa va ridicati de pe sa si sa va aplecati spre fata.

ATENTIE : Nu accelerati si nu franati niciodata brusc in timpul urcarii. Daca ATV-ul se opreste in timpul urcarii :

-va lasati cu inreaga greutate a corpului spre fata

-aplicati frana de mana si fixati frana de parcare

Pe o panta conduceti doar in limita vizibilitatii. Daca nu cunoasteti traseul si daca nu stiti ce se afla in spatele crestei, conduceti incet pana cand aveti vizibilitate.

Cand conduceti de-a lungul unei pante, corpul trebuie sa fie inclinat spre varful dealului.

Evitati sa traversati dealuri cu obstacole, fiindca ATV-ul se poate dezechilibra.

Clauza de jurisdictie

Litigiile ce se pot naste din prezentul contract vor fi solutionate pe cale amiabila.

In cazul in care procedura amiabila esueaza, instanta competenta sa judece litigiile ce se nasc din prezetul contract sunt de competenta instantei de la domiciliul vanzatorului, repectiv Judecatoria (Tribunalul) Mures.

Comandand produsul am luat la cunostinta si sunt de acord cu termenii de afaceri.


 
 
CONTACT SC BEMIRO MANIA S.R.L.

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X